De ervaring van Peter, docent (46 jaar)

Met welke klachten/problemen kampte je voordat je in aanraking kwam met de PMA vraagtechniek?

“Depressie, ADD, onzekerheid, lichamelijke aandoeningen als veel verkrampte spieren (nek extreem) maagzuur (faalangst). 

Wat had je allemaal al geprobeerd om van die klachten af te komen?

Fysiotherapie, nieuwe matras, homeopathie, meditatie, Nei, Reiki, Anders eten, Ayurveda, 2x psycholoog, medicatie … 

Hoe lang had je al last van die klachten en hoe intensief waren ze, wat betekenden die klachten voor jouw leven?

Eigenlijk al dat vanaf ik me kan herinneren, kinderjaren. Aangezien ik ermee ben groot geworden heb ik nooit anders gekend en dacht ik dat het allemaal normaal was. Ik ben gediagnosticeerd met depressie en ADD en nog onder behandeling. 

Wat waren aanvankelijk je verwachtingen van de PMA vraagtechniek?

Mijn PMA-coach had me er over verteld en informatie gestuurd. Het klonk heel logisch en fantastisch voor me. Verwachtingen had ik niet concreet, maar er waren voldoende zaken die ik anders wenste. 

Hoe heb je de sessies met de PMA Vraagtechniek ervaren? Hoeveel sessies heb je gehad en binnen welk tijdsbestek vonden ze plaats?

Ongeveer 5 keer lange sessies in ongeveer 1 jaar. Nanda heeft me altijd een zeer vertrouwelijk gevoel gegeven. Ze heeft me op een zeer geduldige, zachte, liefdevolle manier non-directief geleid. 

Welke effecten bemerkte je na/tijdens een sessie?

Waar ik eerst erg gevoelig was voor onbekende mensen om me heen (gaf me heel vaak een erg onbehaaglijk gevoel) in bijvoorbeeld openbare ruimtes als winkels e.d., heb ik daar nu totaal geen last meer van. Ik veel me daar eigenlijk helemaal vrij in nu. Dit strekt zich ook verder uit in mijn positie en comfort in groepen mensen, als bijvoorbeeld vergaderingen. Waar ik me eerst altijd enkel op de achtergrond begaf, participeer ik nu echt in het geheel. 

Zijn je klachten verminderd of verdwenen?

Die klachten van onzekerheid wel. 

Hoe sta je nu, na de sessies, tegenover de PMA vraagtechniek?

Zeer positief. Ik ben nog steeds verwonderd over het resultaat. Als wel dat dit – in ieder geval voor mij tastbaar – uitbleef bij andere sessies. Ik ervaar het dan ook als een erg onvoorspelbare techniek, maar fantastisch wat het kan brengen.

Wat betekent de PMA Vraagtechniek voor de kwaliteit van jouw leven (privé en eventueel ook op werkgebied)

Dit heeft me zoveel meer ruimte en rust gegeven. Ik hoef niet meer op mijn tenen te lopen, ik ben niet elk moment op zo’n negatieve manier bewust van mezelf. Ook in mijn werk met collega’s en de tieners die ik doceer voel ik me veel vrijer, wat me geduldiger maakt en me meer uithoudingsvermogen verschaft”